Kdz Ereğli Membran Çeşitleri - Balcı Beton İnşaat
kdz ereğli membran çeşitleri

Kdz Ereğli Membran Çeşitleri

Membran Nedir?

Membran en sade tabiriyle bir izolasyon malzemesidir. Su; yaşam için evrensel düzende en temel formlardan birisi olmasına rağmen, kimi özel durumlarda yıkıcı sonuçlar yaratabilir. Bunu, özellikle de inşaat sektöründeki su yalıtım sistemleri özelinde düşündüğümüzde, gerek nem gerekse de suyun olası etkilerinden binaları uzak tutmak zorunlu bir durumdur. Aksi durumlarda binalar, su ve nemin yaratacağı olumsuz etkilere maruz kalabilir ve bu olumsuz etkiler, yapı maliyetleri açısından ciddi sonuçlar doğurabilir. Binaların daha uzun ömürlü olabilmeleri ise bu olumsuz sonuçlardan binaları korumakla mümkündür. İşte membran burada devreye giren izolasyon malzemelerinden bir tanesidir.

Membran Çeşitleri

Suyla daimi olarak temas halinde olan yüzeylerin, alt ya da üst bölümlerine su geçişlerine engel olan membranın gerek niteliğine gerekse de yapı türüne bağlı olarak farklı modellerden söz etmek olasıdır. İhtiyacınıza, beklentinize ve elbette bütçe durumunuza bağlı olarak en ideal membran çeşidini tercih ederken fiyata bağlı kalite özelliklerine hazırlıklı olmalısınız. Ürünlerin dayanıklılık düzeyi, kalınlığı ya da diğer teknik özelliklerinde fiyata bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Yalıtım uygulamalarında membran son yıllarda en fazla tercih edilen bir malzeme haline geldi. İzolasyon, bina oluşumlarında çok önemli bir rol oynamaya başlamış ve son dönemlerde membran uygulamaları artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Özellikle membranın yarattığı bu olumlu somut etkiler, bu malzemeyi adeta vazgeçilmez hale getirmiştir. Membran bir anlamda yalıtımın temel taşı ve özü haline gelirken uzun ömürlü binaların adeta sırlarından biri olmuştur. Artık membran, es geçilmemesi gereken bir uygulamadır. Bu özel malzeme, ısı ve su yalıtım süreçlerinde başarıyla uygulanırken özellikle ısı yalıtımlarında kullanılması sayesinde binayı kış aylarında soğuktan yaz aylarında ise sıcaktan korur.

Membran Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Membran, yapı sektöründe en çok kullanılan malzemeler arasındadır. Kullanışlı olması, ekonomik açıdan cazip olması ve başarılı bir şekilde sonuç vermesi, onu cazip kılarken teknolojik gelişmelere bağlı olarak membran uygulama tiplerinde ya da malzemelerinde farklılıklar oluşmaktadır.

Membran almak istediğinizde mutlak suretle dikkat etmeniz gereken bazı kriterleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Teslimat zamanı,
  • Kalınlık tipi,
  • Donatı tipi,
  • Hangi iklim tipi için kullanılacağı,
  • Sıcaklık dayanım özellikleri,
  • Soğuk havalarda bükülebilme nitelikleri,
  • Yangın gibi koşulara karşı dayanıklılığı

Dış duvarlarda, çatılarda, havuzlarda, genleşme tanklarında membran uygulamaları oldukça yaygındır. Dilerseniz, teknik anlamda membran konusunda deneyimli uzmanları bulunan firmamızdan bu anlamda yararlanabilirsiniz.

Membran Çeşitleri Nelerdir?

Membran çeşitleri uygulama alanlarına göre farklılıklar gösterebilir. 

Popüler membran çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Bitümlü Membran

Bitümlü membranlar, polyester malzeme ile güçlendirilmiştir. Oldukça yüksek bir performans sunan bu tip membranlar, içeriğinde yer alan kauçuktan dolayı çok daha esnek bir yapıya sahiptir. Bu yüzden büzülme odaklı problemlere karşı hazırlıklıdır.

  1. PVC Membran Kaplama

Bu uygulamalarda temel materyal olarak PVC kullanılır.

  1. TPO Membran Kaplama

Tek katlı olmasının yanında yansıtıcı özelliğiyle öne çıkan TPO, çevre dostu bir membran uygulamasıdır. Farklı boyut ve kalınlıkta karşımıza çıkabilir.

  1. EPDM Membran Kaplama

EPDM adı verilen membranlar, hafiflik ve dayanıklılık özelliğinden dolayı sıklıkla tercih edilir. Her türlü hava koşullarına karşı yüksek bir dayanıklılık sunarlar. EPDM, olası bina hareketlerinde ayrılma yaşamaz ve modern yapılarda sıklıkla kendine yer bulabilen bir membran çeşididir. %100 yalıtım görevi görür ve ayrıca UV ışınlarına karşı dayanıklı olduğu da kanıtlanmıştır. Kurulumu ise oldukça kolay ve güvenli olup basınç ve kimyasal aşınmalardan olumsuz etkilenmez.

Membran Cepheler

Membran cepheler, ister birincil cephe olarak kullanılsın, ister geleneksel camlı bir cephenin önüne yerleştirilmiş olsun, oldukça benzersizdir. Membran cepheler, renklendirildiklerinde veya aydınlatıldıklarında çok dikkat çekicidir. Tüm binayı, genel mimari ifadeyi geliştiren aydınlık bir deneyime dönüştürmek için kullanılabilir.

Membran cepheler kullanarak, geleneksel camlı cephelerle hayal bile edilemeyecek farklı formlar yaratmak mümkündür. Membran cepheler performans sağlar ve aşırı güneş veya rüzgara karşı ek koruma sağlayabilir. Bu membranlar, yansıtıcı ışık iletimini teşvik eder ve enerji açısından verimli bina zarflarının önünü açar. Bazı müşteriler, yalnızca ikincil bir membran cephe kurarak enerji maliyetlerini %60'a kadar azaltmıştır.

Membran cepheler, faydalı tasarımlarıyla ömürlerinin sonunda geri dönüştürülebilir. Membranlarla çalışmak, mimarları daha iyi performans gösteren etkileşimli binalar tasarlamaya teşvik eder.

Kdz Ereğli Membran Fiyatları

Çatı Altı Malzemesi

Çatının malzemeleri arasında sandviç panel, TY sandviç panel, shingle, galvaniz sac, boyalı trapez sac, osb levha gibi çeşitler mevcuttur. Bu ürünler membranlarda son zamanlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Çatı İzolasyon Malzemesi

Çatı izolasyon malzemeleri denildiğinde, su yalıtımı amaçlı kullanılan asfalt ve bitüm bazlı sıvı malzemeler, membranlar, boyalar ile pah bantları, mastik gibi yardımcı materyalleri sayabiliriz.

Kumlu Membran

Özellikle çift kat izolasyon yapılan çatılarda kullanılan ahşap, kırmızı, yeşil ve siyah renklerde uygulanan kaplama malzemesidir.

Singil

Doğru yazımıyla şıngıl veya shingle, bir çeşit çatı malzemesidir.

Shingle

Şıngıl olarak da bilinen shingle çeşitleri, çatı kaplama uygulama tekniklerinde kullanılmak üzere, özel olarak üretilir.

Shngle

Doğru yazılışı shingledır.

Düz Membran

Üzerinde herhangi bir etken madde olmadan sadece yüzeye sahip olan membranlara düz membran denilmektedir.

Kırmızı Membran

Üzerinde kırmızı mineral taşlar kullanılan membran, bu isimle anılır.

Desenli Membran

Estetik görünümü ve pratik su yalıtım çözümünü aynı anda sunan desenli membran, yapıları suyun zararlı etkilerinden korur.

Yeşil Membran

Çatılarda kullanılabilen bitüm esaslı, yeşil mineral taş ile kaplanarak estetik bir görüntü elde edilmiş su yalıtım membranıdır.

Su İzolasyon Malzemesi

İçeriklerine göre çimento, akrilik, çimento+akrilik, bitüm ve poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri olarak sınıflandırılan su izolasyon malzemeleri, yapıyı sudan korumak için tasarlanmışlardır.

Su Yalıtım

Yalıtım malzemeleri yardımıyla bir yüzeyi, özellikle de çatıyı suya dayanıklı hale getirmektedir.

ODE

ODE Yalıtım, Çorlu’da yapı yalıtım ürünleri fabrikası bulunan bir firmadır.

Çatı Kaplama

Binalarda kullanılan kaliteli çatı kaplama malzemelerinin yardımıyla; kar, yağmur gibi dış etkenlerden korunması, ısı yalıtımının sağlanması amacıyla yapılan uygulamalara çatı kaplama denir.

Toz Membran

Toz membran; bohçalama da denilen portland çimentosu, yüksek nitelikte silika kumu ve çeşitli aktif kimyasal maddelerin bileşiminden oluşan toz karışımdır. Su ile karıştırılıp betona sürüldüğünde, bu aktif kimyasallar suda erimeyen kristaller oluşturarak, ozmotik basınçla betonun derinliklerine nüfuz eder ve beton içerisindeki kılcal damarları doldurarak, betonu su geçirmez bir yapı elemanı haline getirir.

Su Geçirmez Membran

Su yalıtım membranı vasıtasıyla binalarda su yalıtımı gerçekleştirilir.

Yaprak Membran

Yaprak şekli verilmiş membranlara ‘yaprak membran’ denir ve estetik bir görüntü verir.

Güncel membran fiyatlarını öğrenmek için uzman müşteri temsilcimizle mutlaka iletişime geçin.

Translate »
Konuşmayı Başlat
Yardım İster misiniz?
Balcı Beton İnşaat Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi İçin Yazınız