Kdz Ereğli Alçıpan Çeşitleri - Balcı Beton İnşaat
alçıpan

Kdz Ereğli Alçıpan Çeşitleri

Zonguldak Ereğli’de bulunan Balcı Beton İnşaat firması olarak alçıpan çeşitlerimizle fark yaratıyoruz. Kdz. Ereğli’deki merkezimizde kaliteli alçıpan ürünlerimizi görmeden, fiyatlarımızı öğrenmeden alım yapmamanızı öneriyoruz.

Alçıpan Nedir?

Kdz. Ereğli alçıpan çeşitleri hakkında bilgi vermeden önce alçıpanın ne olduğu konusunda okuyucularımızı bilgilendirmek istiyoruz. Alçıpan; ortası alçı, iki yüzü kaplı, düzgün yüzeyli plakalara verilen isimdir. Alçıpan uygulaması; duvar, asma kat, asma tavan gibi işlemlere estetiklik katması için tercih edilir. Dekoratif amaçlı yapılan alçıpan uygulamaları bina içlerinin daha yeni ve estetik görünmesini sağlar. Alçıpan modelleri kalitesine ve farklı kullanım durumlarına göre çeşitlilik göstermektedir. Suya dayanıklı, yangına dayanıklı gibi çeşitli modelleri bulunan alçıpan; ses yalıtımı, hafif olması ve kolay montaj sağlayan özellikleri nedeniyle en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır.

Kdz Ereğli’de bulunan firmamızdan uygun fiyatlarla temin edebileceğiniz alçıpan, iç duvarları ve tavanları kaplamak için kullanılan bir yapı malzemesidir. Alçıpan genellikle iç mekanlarda kullanılsa da bazı durumlarda dış mekan uygulamalarında da tercih edilmektedir. Ancak dış mekan kullanımlarında alçıpanın nemden korunması gerekir. Dış cephe alçıpanları bu nedenle yüzeyi renkli cam elyaf ile kaplanmış, su ve neme karşı iç malzemesi güçlendirilmiştir.

beyaz alçıpan
Beyaz Alçıpan

Alçıpanın Tarihçesi

Balcı Beton İnşaat’ta bol çeşidi olan alçıpanın tarihçesine bir göz atacak olursak; yapı malzemesi olarak kartonlu alçı levhalar ilk kez 22 Mayıs 1894 tarihinde ABD’de Augustine Sackett’in aldığı patent ile ortaya çıkmıştır. Alçıpan kullanımı ABD’de kısa sürede yaygınlaşmış, 20. yüzyılın başına gelindiğinde büyük miktarlara ulaşmıştır.

Alçıpan, modern evlerin çoğunda duvarların ve tavanların düz yüzeylerini oluşturmak için kullanılan alçıdan yapılmış popüler bir yapı malzemesidir. Duvar panosu, alçıpan veya Sheetrock olarak da bilinen alçıpan, sıvaya uygun bir alternatiftir. Kurulacağı yere bağlı olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç farklı alçıpan türü vardır. Betona benzeyen alçıpan oluşturmak için geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış bir ECO levha da var. Alçıpanın sunduğu önemli bir avantaj, alçıpan levhaların uzun kenarlarında konik kenarların bulunmasıdır. Farklı alçıpan seçenekleri genellikle renkleriyle bilinir ve projeniz için doğru türü seçmek önemlidir.

Bana Rengini Söyle Sana Alçıpanın Çeşidini Söyleyeyim

Yeşil Alçıpan

Yeşil renkli alçıpan, duvar ve tavan yapımında kullanılmak üzere imal edilmiştir. Dışı neme dayanıklı özel yeşil karton kaplıdır. İçerisinde nem direncini artıran özel lif takviyesi vardır.

alçıpan
Yeşil Alçıpan

Yeşil alçıpanın kullanım alanları:

  • Özellikle asma tavan yapımında,
  • İç bölme duvar imalatında,
  • Işık bandı imalatında,
  • Tv ünitesi, çiçeklik, tablo bölmesi gibi dekorasyon amaçlı imalatlarda
  • İlave yalıtım malzemesiyle ses yalıtımı için tek yüz duvar yapımında,
  • Prefabrik yapı imalatında,
  • Yangın dayanımı gerektiren yerlerde,
  • Neme dayanımı gerektiren imalatlarda,
  • Darbe dayanımı gerektiren yerlerde kullanılabilir.

Kırmızı Alçıpan

Yüksek derecelerde ateşe dayanıklılığını karşılayabilmek için cam elyafı katkısı kullanılmıştır. Böylece yangına dayanım süresi artırılmıştır. Mevcut bina yönetmeliklerine uygun olarak, yangın tehlikesi yüksek olan alanlarda yangına dayanıklı malzemeler kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle iç bölme, duvar ve tavan kaplamalarının montajı sırasında daha yüksek yangın güvenliğine sahip yangına dayanıklı kırmızı alçıpanın, kullanılması tavsiye edilir. Kırmızı alçıpan, modern refrakter (sıcaklık ve aside karşı dirençli malzemelerin endüstrideki bilinen adıdır) alçı levha, takviye edici katkı maddeleri içeren ısıya dayanıklı bir alçıtaşı ve bir yangın geciktirici ile işlenmiştir. Ön yüzünde pembe bir renge sahiptir. Bu, ısıya dayanıklı özelliği olduğu anlamına gelir ve onu diğer alçı levha çeşitlerinden ayırır.

kırmızı alçıpan
Kırmızı Alçıpan

Kırmızı alçıpan tabakalarının yan kenarları kural olarak emprenye edilmiş (ahşabın bünyesine farklı yöntemlerle çeşitli kimyasal maddeleri emdirme işlemi) pembe karton ile katlanır. Yangına karşı dayanımı artırmak maksadıyla çekirdeğin üretimi için yanıcılık grubu G1 olan özel bir alçı bağlayıcı kullanılır. Yarım daire olarak inceltilen tüm kenarlar daha güvenilir bir bağlantı sağlamaktadır

Yangına dayanıklı alçı levha, normal olana göre gelişmiş özelliklere sahipken, tabakaların genel boyutları standarttır ve 2500x1200x12.5 mm’dir. Bu boyutlardaki ürünün ağırlığı genellikle 30 kg’ı geçmez. Kırmızı alçıpan çevre dostu malzemeler kullanılarak yapılır. Bu nedenle nem dışında kullanım kısıtlaması yoktur. Yangına dayanıklı özelliklerinden dolayı, bu tip alçı levhalar, sahte şöminelerin imalatında tercih edilir. Ayrıca bu alçıpan çeşidi geleneksel şöminelerin, hava kanallarının ve potansiyel yangın tehlikesi olan yerlerde bulunan diğer yapıların kaplamasında büyük talep görmektedir.

Beyaz Alçıpan

Beyaz alçıpan; asma tavan, giydirme duvar ve bölme duvar imalatlarında tercih edilmektedir. Beyaz alçıpanın çekirdek veya kor diye tabir edilen iç kısmı yüksek saflıkta doğal alçı taşından ve kağıt hamuru katkısından oluşur. Bu karışım levhaya sertlik, dayanım, hafiflik ve izlenebilirlik sağlar.

Kağıt hamuru katkısının beyaz alçıpana hafiflik ve esneklik anlamında sağladığı faydalar uygulamanın yapıldığı binaların ince yapı malzemelerinden kaynaklanan yüklerinde büyük düşüşlere sebebiyet vermektedir. Beyaz alçıpana has bu hafiflik ve esneklik hız ve uygulama kolaylığı da beraberinde getirir. Bu da işçilik ve zamandan tasarruf sağlayarak inşaat uygulama maliyetlerini önemli ölçüde azaltır. Beyaz alçıpan uygulamalarında hafiflik, esneklik ve sağlamlık ön plandadır. Bu özellikleriyle beyaz alçıpan bina taşıyıcılarına esnek bağlantı detayları ile bağlandığından depreme karşı güvenliği arttırır.

beyaz alçıpan
beyaz alçıpan

Bu iş için özel üretilen karton kaplaması sayesinde alçıpan, büyük esneklik ve yüksek dayanım sağlar.

Beyaz alçı levhanın içeriğindeki kağıt hamuru nedeniyle artan izolasyon özellikleri sayesinde hem ısı, hem de ses izolasyonu maliyetlerini azaltır. Beyaz alçıpan, yalıtım malzemeleri ile kombine edildiğinde benzersiz izolasyon özellikleriyle rakiplerine karşı oldukça avantajlıdır. Beyaz alçıpan, konstrüktif yüzey uygulamalarında alt malzemeyi yangın başta olmak üzere tüm dış etkenlere karşı koruma özelliği sağlar.

Alçıpan Neden Tercih Edilir ?

  • PH değeri insan vücuduyla aynı değer sahiptir. Bu nedenle bakteri üretmez.
  • Hızlı ve kolay montaj yapılabilmektedir. Bu sayede işçilikten ve zamandan tasarruf edilir.
  • Esnekliği sayesinde depremlerde esneyebilen yapıya sahiptir. Böylece patlama ve yıkılmaya karşı dayanıklıdır.
  • Isı ve ses yalıtımı sağlar. Gözenekli yapısı sayesinde ses ve ısı iletimini azaltmaktadır.
  • Alçıpan demonte özelliğine sahiptir. İstenildiğinde sökülebilir ve tekrardan monte edilebilir.

Sıva

İnşaatların kaba halinin bitimi sonrası ince işlere geçişteki ilk uygulama olan sıva; su, kum, çimento veya kireç ile hazırlanan bir karışımdır. Boyadan önce duvarlara ve tüm yüzeye uygulanan sıva, yapının iç ve dış yüzeyini koruyan bir katmandır.

Saten Alçı

Sıvanan yüzeylerin üst taraflarının pürüzsüz ve temiz bir yüzey haline getirilmesi için uygulanan alçı sıva türüdür. Toz halinde ince bir malzemeden elde edilir.

Makina Sıvası

İç ve dış mekanlarda, duvar, tavan, tuğla, gazbeton, beton, brüt beton, bims ve briket gibi yüzeylerde kullanılan çimento esaslı hazır kaba sıvadır. Kimyasal ve elyaf katkılı olup makine veya elle uygulanabilir.

Kartonpiyer Alçısı

Her türlü kartonpiyer ve süsleme işlerinin yanı sıra inşaat alçısı kullanım alanlarında da uygulanan kartonpiyer alçısı donma süresi sabit, ince ve yüksek mukavemetlidir. Kartonpiyer ve dekoratif amaçlı uygulamalarda kullanılır.

Perlitli Sıva Alçısı

Tuğla, beton, brüt beton, gazbeton, bims blok vb. malzemeler üzerine doğrudan uygulanabilmektedir. Donması beklenirken uygulanan yüzeyde yığılma ve akma yapmaz

Alçı Köşe Çıtası

Delikli alçı köşe profili ve alçı köşebent isimleriyle de tanınan alçı köşe çıtası, yapıların iç mekanlarında bulunur. Duvar ve tavan dış köşelerinin düzgün bir görünüme kavuşturulmasında kullanılır. Darbelere karşı alçıpanın dayanıklılığının artırılmasında da etkili bir üründür.

Asma Tavan

Estetik bir görünüm sağlamasının yanı sıra aynı zamanda ısı ve ses yalıtımı da sağlayan tavan modelidir.

Alçıpan Klips

Alçıpan klips, asma tavan uygulamalarında kullanılır. Alçıpan klips, profillerin birbirine kenetlenmesini sağlayan parçadır.

Tavan U

Tavan U profili, asma tavanın duvar bağlantılarının olduğu köşelerden sarkma ve esneme yapmasını engellemek amacıyla duvara montajlanır.

Tavan C

Tavan C profilleri metal konstrüksiyonun bir parçası olarak sıcak daldırma galvanizli malzemeden imal edilmektedir. C harfine benzemesinden dolayı bu isimle anılan Tavan C profilleri taşıyıcı materyal kapsamında değerlendirilir.

Duvar U

Duvar u profili, hızlı ve kolay yoldan yaşam alanları oluşturmak için üretilmiştir. Örme duvara kıyasla oldukça hafif yapıda olması doğal afetlerde binada yıkım etkisi yaratacak yükün hafifletilmesini sağlar.

Duvar C

Duvar U profilinin aynı özelliklerine sahiptir. Duvar U ile birlikte kullanılır. Duvar C profilleri dış çerçeveyi oluşturan U profilin arasına monte edilir. Bunun için duvar C profilleri Duvar U profillerinden 5 ile 10 mm daha kısa kesilir.

Alçı Plaka

Alçıpan olarak da bilinen duvar panosu. TS EN 520+A1 standartlarına göre iki kat kartona preslenmiş alçı çekirdekten yapılmış düz dikdörtgen levhalar olarak tanımlanmaktadır.

Alçı Tabaka

Alçıpanın bilinen bir başka ismi.

Alçı Derz Bandı

Alçıpan asma tavan ve duvar bölmelerindeki boşlukların doldurulmasında alçı derz bandı kullanılır. Fileli yapıda bir malzemedir. Yüzey üzerindeki çatlaklar ve boşluklar bu malzemeyle kapatılır.

Translate »
Konuşmayı Başlat
Yardım İster misiniz?
Balcı Beton İnşaat Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi İçin Yazınız