Balcı Beton İnşaat, Kdz Ereğli’de kurulu tesisinde her türlü boru profil çeşidini uygun fiyatlarla sizlerle buluşturuyor. Yılların deneyimini ürün gamına ve kalitesine yansıtan firmamız sizlere özel çözümleri ve kaliteli malzeme seçeneğini sunmaktadır.
Boru Profil Nedir?
Demir çelik sektörünün en önemli ürün grubu olan boru profiller belli standartlara ve üretim süreçlerine göre üretilen; kare, dikdörtgen ve benzeri şekillerde boyalı, boyasız, galvaniz gibi çeşitleri olan son derece kullanışlı bir demir çelik ürünüdür.
4 Başlıkta Boru Profil Çeşitleri
- İskele ve Sera Boruları
İskele boruları, bina iskele yapımında kullanılan, iskelelerin geçmesi zorunlu oldugu testlere uygun malzemeden yapılan borulardır.
- Sanayi Boru ve Profilleri
Kullanım alanı olarak çok fazla çeşitlilik göstermekle beraber temel olarak yapı elemanları, inşaat, makine ve tarım gibi sektörlerde kullanılır.
- Endüstriyel Boru ve Profiller:
Otomotiv, beyaz eşya, mobilya, çelik eşya, raf sanayinde sıkça kullanılan endüstriyel boru ve profiller müşteri talepleri doğrultusunda oval ve benzeri şekillerde üretilebilir.
- Çelik Konstrüksiyon Boru ve Profiller
Ağırlıklı olarak konut ve sanayi tipi binaların yapımında, havaalanı ve stadyum çatı sistemlerinde, makine ve tarım aletleri imalatında, çelik konstrüksiyonun söz konusu olduğu tüm alanlarda kullanılır.
Profil Çeşitleri
Her sektörde farklılık gösteren profil çeşitleri ve ölçüleri, kullanım alanlarına göre üretilmektedir. Kare profil, dikdörtgen profil, özel şekilli profiller, elips profiller, oval profiller, galvanizli profiller ve boyalı profiller çeşitleri oluşturmaktadır.
1. Kalite Profil
Ölçü ve form standartlarında üretilen boru profillerdir.
2. Kalite Profil
Ölçü ve form standartları dışındaki ürünlerin kategorize edilerek ayrıldığı gruptur. 1. Kaliteye göre malzeme kalitesi açısından bir fark bulunmamaktadır. İkisi de aynı banttan çıkmaktadır. İsmi 2. kalite olsa da buradaki fark sadece boy ve kalınlığı açısından standart ölçülerin dışında olmasıdır.
Öte yandan 2. kalite profil boru ile çıkma profil birbirine karıştırılmamalıdır. 2. Kalite profil, boru fabrikadan çıktıktan sonra hiç kullanılmamış ürünlerdir. Ancak çıkma borular kullanıldıktan sonra bir işlem görür ve tekrar satışa sunulur.
Hangi Şartlarda 2. Kalite Profili Tercih Etmelisiniz?
1. Kalite boru profili ile 2. kalite boru profili arasında genel kanının tersine bir kalite farkı söz konusu olmadığını belirtmiştik. Zorlaşan piyasa koşullarında maliyetleri minimize etmek için malzeme alımında önemli bir avantaj 2. kalite profil ile mümkün olmaktadır. Bunun da sebebi şudur; Birinci kalite olarak satılan profil ve boru gruplarının üretim standartlarında üretildiğini ifade etmiştik. Bundan dolayı 1. kalite ürünlerde üretim standartlarından dolayı gerçek kalınlıklarında üretim söz konusu değildir. Neden 2. kalite sorusunun cevabı üretim standartlarında yatmaktadır. 2. Kalite ürünlerde ufak tefek kaynak hataları ile standart dışı uzunluklar vardır.
40×40 3 MM Profil
Kare veya dikdörtgen borular kutu profiller olarak tanımlanmaktadır. Kare veya dikdörtgen kesitli içi boş çubuklardır. 40×40 3 mm profil, kare kutu profil grubundandır ve rakamlar birim ağırlığı ifade etmektedir. Burada 40×40 ebattır. Bu ebata uygun 3 mm’lik kutu profilin ölçüsü 3,33 mm’ye tekabül etmektedir. Daha anlaşılır olarak ifade etmek gerekirse usta, 100 metre 40×40 3 mm kutu profil kullanmış olsun. Kare kutu ağırlık tablosunda kutu profilin birim ağırlığını 3,38 buluyoruz. Yani buna göre 1 metre 40x40x3 mm profil 3,33 kg. gelmektedir. Islak hacimde ustanın 100 Metre kutu profil kullandığını hatırlayalım. Buna göre toplamda 333 kg profil kullanılmış olmaktadır.
03 MM Profil
Profilin kalınlığını ifate etmektedir. Profilin et kalınlığı tabiriyle birlikte kullanılmaktadır.
40×60 3 MM Profil
Dikdörtgen profil grubundandır. 40x60x3 mm et kalınlığı 4,25 kg’a tekabül etmektedir.
NPU Demir Nedir?
NPU profil demir, endüstriyel üretimlerin birçoğunda ya da yapı alanlarında özel olarak üretimi yapılan bir üründür. Açılımı doğrudan profil demir olarak bilinen NPU demirler makineler, binalar ve ağır yüklü otomotiv sektöründe yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Profillerin sıcak olarak haddelenme işlevi görmüş olan, korozyona karşı dayanıklı çelik üretimleri ile yapısal alanlarda kullanılır. Bu grubun alüminyum çeşitlerinin doğrudan pencere ya da cam çerçevelerde kullanım şansı bulunmaktadır. NPU profil demir, çelik konstrüksiyonların içinde kullanıldığı gibi çeşitli alanlarda da görülen, her türlü bina yapımında kullanılan bir demir çeşididir.
NPI Demir Nedir?
NPI demirler ise genellikle çok katlı binaları desteklemek amacıyla kullanılmaktadır. Çok katlı binaların eğilmeye karşı direnç göstermesi ve ağır yüklere dayanmasını sağlamayı amaçlar. NPU demir profilleri ise tüm yapısal uygulamalar, genel imalat ve tamir işleri için idealdir. Sıcak haddelenmiş yapısal bir üründür. Fakat buna karşılık NPI demir daha yaygın olarak kullanılmaktadır. NPU demirin çift taraflısı olarak nitelendirilmektedir.
NPI ve NPU Arasındaki Fark Nedir?
- NPI demir profilleri farklı boyut ve şekilde olup en yaygın kullanımları I ve H şeklinde olanlardır.
- NPU demir profilleri ise C veya U şeklindedir.
- NPI demir çok katlı binaların eğilmeye karşı direnç göstermesi ve ağır yüklere dayanmasını sağlamayı amaçlarken NPU demirler endüstriyel alanda, tarım aletlerinde, nakliye ekipmanlarında, kamyon yataklarında, römorklarda yaygın olarak kullanılır. Genellikle endüstriyel ve inşaat sektörü için üretilir ve makina, yapı, ağır taşıt tamirlerinde yaygın olarak kullanılır.
Köşebent
L şeklinde önemli bir parça olan köşebent, demirlerin birleştirilmesini sağlayan ve paslanmaz çelikten üretilen bir üründür. Bununla birlikte farklı sektörlerde birçok amaç için kullanılan ve kaynak işlemi yapılarak, iki demir arasındaki bağlantıyı sağlayan bu küçük parça, bu yapılan bağlantı noktasının kopmasını önlemektedir. Dayanıklı ve kolay kullanılabilir yapıya sahip olması sayesinde boyutlarını kendiniz ayarlamanız mümkündür. Ürünlerin dayanıklı oluşu, her an kullanılmalarına katkı sağlamaktadır. Küçük demir parçaları olarak görülmesine karşın, sistemlerin desteklemesinde önemli bir rol oynarlar.
40×40 Köşebent
40×40 köşebent en yaygın haddelenmiş çelik türü olup sert çeliğin bir köşesinin bükülmesiyle oluşurlar.
40×60 Köşebent
Köşebent demirlerin çeşitli ölçüleri mevcuttur. Ölçülere göre boyutlar değişiklik göstermektedir. Bu da ağırlık oranlarını yükseltmektedir.
50×50 Köşebent
Kare kutu profil çeşitleri arasındadır. Et kalınlıkları talebe göre 1.20, 1.50, 2.00, 2.50, 3.00 ve 4.00 mm’dir.
Metal Kesici
Normal ve orta sertlikteki demir, çelik ve döküm malzemelerin kesme işleminde kullanılan alete denir.
Menteşe
Menteşe, iki katı nesneyi birbirine bağlar. Genellikle aralarında yalnızca sınırlı bir dönüş açısına izin veren mekanik bir yatak işlevi görür.
Kdz Ereğli boru profil fiyatları için uzman müşteri temsilcimizden destek alın.