Karadeniz Ereğli’de kurulu Balcı Beton İnşaat, yılların deneyimi ile çelik demir ürünlerinde sizlere en uygun çözümleri sunmaktadır. Kdz Ereğli çelik demir firmaları arasında bulunan firmamız size özel profesyonel çözümleri sizlere sunuyor. Kdz Ereğli ve çevresine hizmet veren firmamızda ihtiyacınıza en uygun çelik demir çeşitlerini uzman müşteri temsilcisi ekibimizle birlikte belirleyebilirsiniz.
İnşaat Demiri
Betonu güçlendirmek ve gergin tutmak için betonarme ve duvar yapılarında kullanılan çelik çubuk veya çelik tel örgüye inşaat demiri ya da kısaca inşaat demiri denir. Beton ile bağın kalitesini artırmak için, inşaat demirinin yüzeyi genellikle desenlidir. Betonun basınçta güçlü iken çekmede nispeten zayıf olduğu gerçeğini telafi etmek için inşaat demiri gereklidir. Betona inşaat demiri dökerek çekme yüklerini taşıyabilmekte ve böylece toplam mukavemeti arttırabilmektedir.
İnşaat Demiri Ölçüleri
İnşaat demiri ölçüleri 8 mm.den başlar. İkişer ikişer artarak 10 mm-12 mm- 14 mm. diye devam eder. 40 mm.ye kadar devam eder.
Düz Demir
Düz demir; çubuk şeklinde ve nervürsüz demirdir. Daha elastiki yapıda olan düz demir çatı ve kat kirişleri, otoparklar, prefabrik yapılar, kolonlar, fabrika ve binalar, üst geçitler, hangarlar ve çelik konstrüksiyon uygulamalarında kullanılır.
Düz Demir Kullanım Alanları
Düz demir, çatı ve döşeme kirişlerinde, otoparklarda, prefabrik yapılarda, kolonlarda, fabrika ve binalarda, üst geçitlerde, hangarlarda ve çelik konstrüksiyon uygulamalarında kullanılmaktadır.
Nervür Demir
Nervürlü demir, karbon ve mangan elementlerinden oluşur. Düz yüzeyli yapı çeliğine alternatif olarak üretilen bir çelik çeşidi olan nervürlü demir betonarme yapılarda tercih edilir. Betonun mukavemetini arttırmak için kullanılan çıkıntılı bir demirdir. Dişli yapısı ile inşaat projelerinde güvenle kullanılabilir. Nervürlü demirin yüzeyinde girintiler ve çıkıntılı yapılar vardır. Bu girinti ve çıkıntılar sayesinde betonu daha sıkı tutan nervürlü demir, standart olarak 12 Metre boyunda üretilmektedir. Prefabrike yapıların üretiminde sıklıkla görülen nervürlü demir, otomotiv ve gemi gövdelerinin yanı sıra binaların yapısal bir bileşeni olarak kullanılmaktadır.
Nervürlü demir ve düz demir arasında farklılıklar;
- Düz demir, inşaatı sürdürmek için kullanılırken, nervürlü demir, yapıların temeline güç katar.
- Nervürlü demir, yüzeyindeki dişler sayesinde betonu emerek kayma gibi olumsuzlukları engeller.
- Düz demir çubuk şeklinde ve nervürsüz bir demirdir.
- Düz demir daha elastiktir.
- Düz demir, oluşturulan ve istenilen mimari açısından malzeme tasarrufu sağlar.
- Gözenekleri tesisatın daha kolay döşenmesine ve bina yüksekliğinden tasarruf edilmesine olanak sağlar.
- Günümüz yapılarında nervürlü demirlerin tercih edilmesinin nedeni kolon ve kirişleri deprem afetlerine karşı daha dayanıklı hale getirmesidir.
Elektrot (Electrot) Nedir?
Kaynak işlemi sırasında, üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, iş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını oluşturan kaynak malzemesidir. Gerektiğinde eriyerek kaynak ağzını doldurur.
Metal Kesici
Gerekli durumlarda inşaat demirlerini kesmek için kullanılan alettir.
Çelik Hasır
Gerekli aralıkta çapraz tellere kaynaklanmış doğru aralıklı bir dizi paralel uzunlamasına telden oluşan bir elektrikli füzyon kaynaklı prefabrik birleştirilmiş ızgaradır. Kaynaklı hasırın ne olduğunu bilmeyenler için bu ürünün tellerden oluşan bir perde olduğunu söyleyebiliriz. Bu metalik perdeler, pas ve korozyonu ortadan kaldırmak için paslanmaz çelikten yapılmıştır. Kaynaklı hasır farklı şekillerde olabilir ve birçok farklı amaç için üretilebilir.
Paslanmaz çelik hasırın birçok kullanımı ve faydası vardır. Tarım ve sanayi alanlarında ve inşaatta sıklıkla kullanılmaktadır. Bu listeye altyapı projeleri, ticari alanlar ve konut alanlarını da ekleyebiliriz. Paslanmaz çelik hasır ayrıca yüzme havuzları, rögar bacaları, tüneller ve park alanlarının yapımında da kullanılmaktadır. Kaynaklı hasır inşaatta birçok kullanım alanı bulur. Yolların ve otoyolların döşenmesinde önemli rol oynar.
Yapılarına, kullanımlarına ve özelliklerine göre kategorize edilebilecek çeşitli çelik hasır türleri vardır;
- Beton levha takviyesi için çelik hasır
- Kare açıklıklı elektro galvaniz çelik hasır
- Sıcak daldırma galvanizli çelik hasır
- PVC kaplı çelik hasır
- Kaynaklı paslanmaz çelik hasır
- Kaynaklı tel çit
- Kaynaklı çelik çubuk ızgaralar
Çeksan Demir
Çeksan firmasına ait kapı kolu demiri, tırtıllı kol demiri, yarıklı kol demiri, pencere kolu demiri, pencere kolu demiri tırnaklı, menteşe pimi, transmisyon mili/tel çubuk ürünlerini firmamızdan temin edebilirsiniz.
5×15 Ara Gözlü Demir Uygulama Alanları
5×15 Bir çelik hasır terimidir. Çelik hasırın göz aralığı günümüzde 15×15 olarak tercih edilir. Metro ve tünel inşaatlarında da işlevsel özellikleriyle uygulama alanı bulabilen çelik hasırların son derece geniş kullanım alanı bulunmaktadır. Saha ve yol betonları, tünel kalıp sistemi, prefabrik yapılar, perde ve istinat duvarı yapımında da çelik hasırlar kullanılmaktadır.
Döşeme Perde
Yapıya etki yapan deprem, rüzgar gibi yanal yükleri karşılayan; döşeme, kiriş ve binanın ağırlığından dolayı meydana gelen yükleri zemine aktaran yapı elemanına perde duvar veya döşeme perde denir. Üzerine fazla yük binen ve kullanılacak taşıyıcı elemanın çok kalın olması istenmeyen noktalarda döşeme perde kullanılır.
İstinat Duvarı
İstinat duvarı, arkasında kalan zemin hacmini tutmak amacıyla yapılır. Sıklıkla derin kazılarda ve şevlerin stabilitesini tahkik etmek için inşa edilen istinat duvarı kırma taş, beton ve betonarme olarak inşa edilebilir.
Temel Beton
Yapının yüklerini, güvenli bir şekilde zemine aktaran yapı elemanı temel betonlar, düşey taşıyıcılardan (kolon, perde, çekirdek taşıyıcı duvar vb.) aldıkları yükleri daha geniş bir alana yayarlar. Betonarme yapılarda kullanılan temel betonlar çelik, ahşap gibi yapıların temellerinde de kullanılır.
Saha Betonu
Zemine atılan hazır betonun mastarla yüzeyi düzeltildikten sonra yüzey sertleştirici serpilmesi ve helikopter perdah uygulanması sonucu ortaya çıkan dayanıklı endüstriyel alanlar saha betonu ya da zemin betonu olarak tanımlanırlar.
Tünel
Yer altından kazı yapılarak oluşturulan geçitler olarak tanımlayabileceğimiz tünellerin ana kullanım amaçları motorlu taşıt ulaşımı, metro ve demiryolu ulaşımını sağlamaktır.
Kanal Ve Kanalet
İnsan eliyle yapılmış, sulama ya da ulaşım amacı ile kullanılan su yolu ark ya da kanal olarak tanımlanmaktadır. Kanalet ise küçük kanalları tarif etmek için kullanılır.
Prefabrik Yapı Elemanları
Prefabrik yapılar, fabrikada hazırlanan prefabrik yapı elemanları parçalarının birleştirilmesi ile elde edilirler. Prefabrik yapı sistemleri sağladığı pek çok avantajdan dolayı kullanımı her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Hızlı, pratik ve ekonomik çözüm sunan prefabrik yapı elemanları 12 başlık altında incelenebilir.
12 Başlıkta Prefabrik Yapı Elemanları
- Kolon
- Taşıyıcı Kiriş
- Tali Kiriş
- Makas Kirişi
- Aşık Kirişi
- Oluk Kirişi
- Fener Çatı Kirişi
- Kreyn Kirişi
- Cephe Paneli
- TT Plak Döşeme Paneli
- Boşluklu Döşeme Paneli
- U Plak Döşeme Paneli
Kdz Ereğli çelik demir fiyatları için uzman müşteri temsilcimizden destek alın.